augu izturību pret slimībām. Vircu sagatavo tā: uz 1 kilogramu nātru lakstu
ņem 10 litrus ūdens (vislabākais ir lietus ūdens). Lai veicinātu rūgšanu,
mucu, kurā nātres tiek raudzētas, novieto saulainā vietā un atstāj piecas deviņas dienas (tik ilgs ir rūgšanas process). Iegūto vircu atšķaida ar ūdeni attiecībā 1:10 un laista ar lejkannu vai miglotāju.
Var gatavot arī nātru novilkumu – 1 kilogramu nātru aplej ar 10 litriem vēsa ūdens un atstāj ievilkties 12–24 stundas. Šādu novilkumu atšķaidītu 1:10 miglo vai laista pret laputīm, tīklērcēm un citiem kaitēkļiem. Neatšķaidītu miglo kāpostu balteņa un pirmās paaudzes Kolorādo vaboļu kāpuru apkarošanai.
šo izlasot nolēmu pamēģināt, iebrūvēju vircu un atstāju uz kādām pāris nedēļām (godīg sakot piemirsu ) kad sāka dzeltēt čemuru sīpoli par vircu atcerējos un nospriedu ka sīpolam jau nekaitēs, un nolēju ar nešķaidītu vircu sīpolus, pēc divām nedēļām sīpoli atkopās un aug ar lielu sparu, tad nolēmu izmēģināt vircu uz gurķiem, pagājušajā svētdienā nolēju daļu gurķu lai redzētu atšķirību un atšķirība ir acīm redzama
pa kreisi ir nolietie gurķi pa labi stādi kuri nav nolaistīti
un šādi izskatās tie kuri pa nedēļu saņēmušies, pašā labajā stūrītī var redzēt vienu stādu kurš nedabūju vircu.
secinājums - tā virca ir viena varen laba lieta, lietošu katru gadu, visā dārzā un ieteikšu ik vienam kam ir dārzs.
1 komentāri:
Būs jāpamēģina izaudzēt, kaut gan neesmu nekāds dārzkopis...
Ierakstīt komentāru